De ce să nu alegi o agenție ieftină de web design? – Partea a IV-a

De ce să nu alegi o agenție ieftină de web design? – Partea a IV-a

Am ajuns la ultima parte a seriei de articole „De ce să nu alegi o agenție ieftină de web design”. În prima parte am prezentat motivele care te-ar putea convinge să apelezi la o astfel de agenție. În a doua parte am vorbit despre motivele pentru care o astfel de agenție poate oferi servicii la prețuri sub cele ale pieței. În a treia parte am dezbătut potențialele probleme care pot apărea atunci când alegi să îți construiești site-ul cu o agenție ieftină de web design. În partea a patra, cea de azi, îți dezvăluim câteva trucuri prin care să alegi agenția potrivită pentru tine, fără a te expune riscurilor prezentate în articolele anterioare ale seriei.

Înainte de a trece la acest subiect, însă, dorim să îți spunem că atunci când lucrezi cu o agenție ieftină de web design, te poți trezi la un moment dat că ai de plătit mai mult pe termen lung decât dacă alegeai din start să lucrezi cu o agenție serioasă de web design. Așa cum am precizat în articolele anterioare ale seriei, în general agențiile ieftine de web design creează website-uri de calitate scăzută, iar un astfel de site presupune mult mai multe bătăi de cap și cheltuieli decât un site de calitate bună. De exemplu, un site de calitate scăzută are anumite elemente care nu sunt afișate corespunzător pe dispozitivele mobile. Sau, chiar mai rău, un astfel de site poate fi construit cu coduri substandard, care fac ca site-ul să pară nefuncțional atunci când este accesat de pe anumite dispozitive.

Astfel de probleme pot ajunge să te coste mult, în special întrucât îți pot afecta reputația și credibilitatea și te pot determina să pierzi clienți. Asta alături de costurile pe care le implică rezolvarea problemelor respective. Așadar, iată cum poți să alegi o agenție bună pentru a-ți construi site-ul.

Evită agențiile care oferă pachete de web design prestabilite

Un pachet prestabilit de web design ar putea ajunge să te coste mai mult decât unul personalizat, întrucât un astfel de pachet poate include anumite funcții de care site-ul tău nu are nevoie. Așadar, este recomandat să ceri o ofertă personalizată. Totuși, sunt situații în care un pachet prestabilit se poate dovedi a fi util.

Verifică portofoliul agenției pentru a vedea dacă a mai lucrat cu afaceri de nivelul afacerii tale

Dacă ai o afacere locală, este recomandat să alegi o agenție de web design care lucrează cu afaceri mici și mijlocii. Asta deoarece în general agențiile care lucrează cu afaceri foarte mari au și costurile pe măsură. O companie mică sau mijlocie nu are nevoie de un design atât de elaborat precum o companie mare.

Asigură-te că agenția de web design îți înțelege piața

Este recomandat să alegi o agenție de web design care înțelege foarte bine piața pe care activezi. De exemplu, dacă afacerea ta li se adresează clienților din România, o agenție din România va înțelege mult mai bine piața ta, decât o agenție străină, de exemplu. Este esențial acest aspect pentru a-ți construi un website care convertește.

O agenție ieftină de web design nu oferă suport pentru clienți, iar tu ai nevoie de o agenție care face asta

Este important să lucrezi cu o agenție care asigură suport pentru clienți, atât pe parcursul colaborării voastre, cât și ulterior, la nevoie.

Evită să lucrezi cu o agenție ieftină de web design sau cu agenții care au practici necurate

S-ar putea ca, atunci când vezi că o agenție oferă design pentru logo gratuit sau pachete de găzduire ieftine, să fii tentat să colaborezi cu agenția respectivă. Însă reține că o agenție care spune că oferă cele mai ieftine servicii de web design și promovează oferte gratuite nu are designer și dezvoltatori experimentați și serioși. Prin oferirea de prețuri mici sau de gratuități, o astfel de agenție încearcă să acopere lipsa de expertiză. Cu toate că poate părea rentabil să colaborezi cu o agenție ieftină de web design, acest lucru te va costa enorm pe termen lung.

Concluzie

În concluzie, dacă ai văzut vreo ofertă de la o agenție ieftină de web design și ești tentat să o accepți, ai face bine să te mai gândești. Este recomandat să alegi să lucrezi cu o agenție serioasă, care îți înțelege bine afacerea, oferă suport pentru clienți și te poate ajuta acum și în viitor. Un website nu este o afacere unică, nu este o investiție de moment. Dimpotrivă, un website de succes necesită îmbunătățiri periodice pentru a face față creșterii afacerii.

Serviciile oferite de o agenție ieftină de web design sunt adeseori de calitate îndoielnică, astfel că vei ajunge să plătești mai mult pe termen lung decât dacă lucrezi cu o agenție serioasă și care are prețuri obișnuite pe piață.

Așadar, dacă îți dorești un website bun, funcțional și care poate să țină pasul cu afacerea ta, este recomandat să eviți agențiile ieftine de web design.

Leave a Comment