De ce să nu alegi o agenție ieftină de web design? – Partea a III-a

De ce să nu alegi o agenție ieftină de web design? – Partea a III-a

Iată-ne ajunși la cea de-a treia parte a seriei de articole „De ce să nu alegi o agenție ieftină de web design?”. În prima parte ți-am vorbit despre motivele care te-ar putea determina să lucrezi cu o agenție ieftină de web design pentru a-ți construi site-ul. În a doua parte a seriei ți-am arătat cum poate o astfel de agenție să ofere servicii la prețuri sub cele ale pieței.

Astăzi îți vorbim despre problemele pe care le poți întâmpina dacă alegi să colaborezi cu o agenție de web design care oferă servicii ieftine pentru a-ți crea site-ul brandului tău. Așadar, iată care sunt aceste posibile probleme.

1. Un site de calitate scăzută te va face să pierzi clienți

Așa cum spuneam în articolul anterior, atunci când lucrezi cu o agenție ieftină de web design, ai toate șansele să primești un website de calitate scăzută. Este important să înțelegi faptul că un website este mai mult decât ceea ce se vede la prima privire. Dacă site-ul oferă o experiență slabă a utilizatorului, potențialii vizitatori nu vor deveni clienți cumpărători. De asemenea, un conținut și o structură a site-ului care nu ține cont de practicile SEO nu te ajută să atragi vizitatori pe site.

2. Un site creat de o agenție ieftină de web design nu oferă performanță și scalabilitate

În general, așa cum ai văzut în articolul anterior, un site construit de o agenție ieftină de web design nu este optimizat astfel încât să ofere performanță. Dimpotrivă, fiind construit de dezvoltatori necalificați, care lucrează cantitativ și nu calitativ, un astfel de site are o structură de cod slabă. Astfel, pe măsură ce timpul trece și afacerea ta se dezvoltă, site-ul are nevoie de noi funcții, pe care nu vei putea să le adaugi unui site construit ieftin. Fiind necesară adăugarea și remedierea de coduri, întreținerea site-ului te va costa mult mai mult pe termen lung decât dacă alegeai din start să lucrezi cu o agenție serioasă de web design.

3. Site-ul tău nu se va diferenția de cele ale competitorilor

Una dintre metodele pe care le folosesc agențiile ieftine de web design pentru a crea site-uri la prețuri mici este utilizarea șabloanelor prestabilite. Ei bine, un site construit cu ajutorul unui șablon prestabilit și fără prea multă personalizare va arăta exact ca alte site-uri pe care vizitatorii le găsesc pe internet. Un astfel de site are o prezență online ineficientă. Dacă îți dorești ca brandul tău să se diferențieze de al competitorilor tăi, ai nevoie ca și site-ul tău web să fie unic, personalizat și să ofere o imagine de brand distinctă. O agenție ieftină de web design nu are abilitățile necesare pentru a crea un website unic, distinct, care se diferențiază prin design de alte branduri. Asta deoarece aceste abilități nu pot fi vândute la prețuri sub cele ale pieței.

4. Când lucrezi cu o agenție ieftină de web design te expui riscului de încălcare a securității site-ului

Se întâmplă adeseori ca agențiile ieftine de web design să ignore sau să nu respecte cele mai bune practici privind securitatea. Ca urmare, lucrând cu o astfel de companie, ai toate șansele să întâmpini încălcări de securitate sau chiar să pierzi total controlul asupra site-ului tău. Iar un site piratat este o pată pe imaginea brandului. Chiar și companiile mici pot deveni victimele atacurilor cibernetice, așa că oricât de mică ar fi afacerea ta, este bine să nu presupui că site-ul tău nu ar deveni ținta unui astfel de atac.

5. Când lucrezi cu o agenție ieftină de web design este posibil să întâmpini dificultăți în a primi asistență post-vânzare

Odată ce a predat site-ul pe care l-a construit pe bani puțini, o astfel de agenție web design nu mai simte că ar avea vreo responsabilitate în a te ajuta cu eventualele probleme pe care le-ai putea întâmpina cu site-ul. Asistența post-vânzare este foarte slabă sau chiar inexistentă în astfel de agenții, astfel că vei fi nevoit să apelezi la o altă agenție pentru a-ți oferi suport tehnic.

Concluzie

Sunt numeroase situații neplăcute pe care le poți întâmpina atunci când alegi să îți construiești site-ul cu o agenție ieftină de web design. Pentru a evita aceste probleme, este recomandat să te gândești că site-ul nu este o investiție de moment, pentru care plătești o dată și totul e rezolvat. Dimpotrivă, un site este creat pe termen lung și este necesar să poată fi adaptat cerințelor, schimbărilor din domeniu și creșterii afacerii tale.

Leave a Comment