Continuăm astăzi seria de articole „De ce să nu alegi o agenție ieftină de web design” cu un nou subiect. În prima parte a seriei, ți-am spus care ar fi principalele motive care te pot determina să optezi pentru o colaborare cu o astfel de agenție. Astăzi îți explicăm cum pot unele agenții să ofere servicii de web design la prețuri sub cele obișnuite ale pieței.
Domeniul web design-ului reprezintă o industrie competitivă. Chiar și agențiile de renume se străduiesc zi de zi pentru a-și asigura noi proiecte. Așadar, agențiile de web design sunt nevoită să facă tot posibilul pentru a le oferi clienților servicii la prețuri accesibile, fără a compromite însă calitatea acestora. Și atunci, este firesc să te întrebi cum de unele agenții de web design pot să lucreze la tarife mult mai mici decât cele obișnuite? La această întrebare îți răspundem în cele ce urmează.
1. O agenție ieftină de web design externalizează proiectele către muncitori din străinătate
Desigur că există web designeri extrem de talentați și pricepuți peste tot în lume. Însă se întâmplă adeseori ca agențiile care lucrează ieftin să externalizeze, de fapt, proiectele către lucrători străini ale căror servicii sunt de calitate scăzută, deoarece aceștia lucrează la prețuri infime. Astfel, o agenție ieftină de web design își permite să le ofere clienților servicii la prețuri mult sub cele ale pieței.
2. Nu îi pasă de calitatea internă a site-ului tău
Pentru un necunoscător, s-ar putea ca tot ceea ce contează la un site să fie ceea ce este vizibil, adică exteriorul, să îl numim așa. Însă adevărul este că un site funcțional conține numeroase detalii interne, care nu sunt vizibile. Este vorba despre diverse module și elemente de design și de funcționalitate care fac ca un site web nu doar să arate bine la o primă vedere, ci și să funcționeze conform așteptărilor, să fie capabil să le ofere utilizatorilor o experiență plăcută. Însă, când vine vorba despre o agenție ieftină de web design, este bine să știi că ai toate șansele ca aceasta să ignore aceste elemente cruciale, dar care nu se văd „cu ochiul liber”.
3. Site-ul este construit folosind șabloane prestabilite
Adeseori, se întâmplă ca o agenție ieftină de web design să construiască site-ul folosind un șablon prestabilit, căruia îi schimbă doar câteva elemente vizuale și îl oferă clientului ca fiind un site web nou. Însă folosind șabloane prestabilite și fără a personaliza suficient site-ul, acesta va arăta ca un site copiat și lipsit de originalitate.
4. O agenție ieftină de web design nu asigură personalizarea ulterioară
Este important de reținut faptul că un site web nu este o investiție unică, ci el necesită perfecționare pe măsură ce afacerea ta se dezvoltă. Adeseori însă agențiile ieftine de web design nu asigură opțiuni de personalizare pentru site odată ce acesta a fost realizat. Iar acest lucru are efecte negative asupra site-ului tău în viitor.
5. O agenție ieftină de web design nu asigură suport ulterior
Odată ce site-ul este construit și îți este predat, să nu crezi că totul este gata. Dimpotrivă, vor apărea numeroase situații și probleme, este un lucru firesc să se întâmple asta. Tocmai de aceea, ai nevoie să poți contacta agenția care ți-a creat site-ul și ulterior după ce acesta îți este predat. Însă adeseori agențiile ieftine nu investesc în suport clienți, motiv pentru care nici nu oferă astfel de servicii. Iar prin faptul că nu oferă suport, pot să asigure serviciile de web design la un preț sub cel al pieței.
Concluzie
Așa cum ai văzut, o agenție ieftină de web design poate stabili prețuri sub cele ale pieței din cauză că nu oferă servicii atât de complexe și de calitate, precum le oferă o agenție de web design serioasă, care știe să evalueze corect munca pe care o prestează pentru clienți.
Comentarii recente