WooCommerce a împlinit 10 ani: Top caracteristici ale modulului de e-commerce

WooCommerce a împlinit 10 ani: Top caracteristici ale modulului de e-commerce

Pe data de 27 septembrie 2021, WooCommerce a sărbătorit cea de-a zecea aniversare. Încă de la înființare, acest modul de e-commerce a ajutat milioane de antreprenori în devenire să pornească și să își crească afacerile. Printre mărcile de top care utilizează WooCommerce pentru a-și administra magazinele online se numără Singer, Aeropress și Daelmans Stroopwafels.

Scurt istoric despre WooCommerce

WooCommerce a început inițial în 2008, prin oferirea de teme sub numele comercial WooThemes. În 2010, compania a analizat adăugarea de funcționalități e-commerce în temele sale pentru a le face mai vandabile. WooThemes a angajat doi dezvoltatori de la Jigoshop pentru a crea un modul dedicat comerțului electronic. WooCommerce a fost lansat oficial pentru public în 27 septembrie 2011.

Lansarea inițială a fost bine primită de comunitatea WordPress, WooCommerce atingând un milion de descărcări în primele douăzeci de luni de la lansare. La patru ani de la lansare, în 2015, Automattic a achiziționat WooCommerce. Un an mai târziu, WooThemes a fost retras, pentru ca atenția să se concentreze pe platforma de e-commerce.

Până în 2021, WooCommerce a ajuns să fie utilizat de unul din patru magazine online și a fost tradus în peste 66 de limbi. De asemenea, are peste 150 milioane de descărcări, mai mult de 730 extensii și teme oficiale și peste 300 de membri în echipă.

De ce iubesc oamenii WooCommerce?

Există numeroase motive pentru care WooCommerce are milioane de fani din întreaga lume. Printre principalele sale caracteristici, care fac ca acest modul să fie atât de apreciat, se numără:

Este simplu și intuitiv

WooCommerce este deținut de Automattic, compania-mamă a WordPress, asigurând o integrare perfectă între cele două. La fel ca WordPress, este destul de simplu de utilizat și profesioniștii din diverse domenii îl pot naviga fără efort.

„Instalarea și configurarea WooCommerce sunt simple și ușoare. În mai puțin de o oră, este posibil să fii în funcțiune cu primul tău produs. WooCommerce este simplu de instalat și folosit, fiind o alegere excelentă pentru oricine își dorește să înceapă pe cont propriu”, a declarat Robert Johansson, CEO al instrumentului de procesare a imaginilor Imgkits.

Este personalizabil

WooCommerce se folosește de module pentru a extinde funcționalitatea și personalizarea. Nathan Grieve de la Impersonate Me a declarat că: „Magazinul tău determină dacă oamenii îți vor cumpăra produsele sau vor părăsi site-ul tău fără să cumpere nimic. Magazinele neoptimizate, cu un aspect ciudat, au o rată de respingere crescută. Pentru a converti vizitatorii unui site în clienți plătitori, trebuie să stabilești un magazin atrăgător”.

Selecția extinsă de teme gratuite și plătite WooCommerce le permite proprietarilor de magazine să își personalizeze vitrinele virtuale. La fel ca WordPress, această platformă de e-commerce oferă, de asemenea, mii de module și extensii pentru îmbunătățirea funcționalității, permițând utilizatorilor să își creeze magazinul e-commerce ideal.

Fanii se bazează serios pe modulul de Abonare, cel de Membri și extensia gratuită a taxelor de la platforma de e-commerce. Numeroși oameni se bucură că WooCommerce a adăugat funcționalitatea de Produs Extern, facilitând crearea de site-uri de afiliere.

Are cost scăzut

Întrucât WooCommerce se integrează cu WordPress, este gratuit. Andrei Kurtuy, de la Novoresume, apreciază faptul că această platformă de e-commerce are bariere puține spre deloc atunci când vine vorba de costurile de pornire. În acest sens, a declarat că „Una dintre cele mai comune caracteristici ale unui comerciant care vrea să își deschidă o nouă afacere online este costul. Există numeroase platforme e-commerce pe piață – unele dintre ele sunt chiar costisitoare, în timp ce altele presupun cheltuieli mai mici. WooCommerce îți permite să construiești un magazin online de calitate superioară la un preț redus”.

Concluzii finale

Septembrie 2021 a marcat cea de-a zecea aniversare de la lansarea WooCommerce. De la un magazin de teme, s-a dezvoltat rapid și a devenit un modul de e-commerce de top, apreciat de numeroși proprietari de magazine online. Este simplu, ușor de utilizat și are o interfață personalizabilă, care le permite utilizatorilor să își creeze magazinele online ideale, la costuri mici comparativ cu cele ale altor platforme similare de pe piață.

Leave a Comment