Automattic este evaluat la 7,5 Miliarde de dolari + 5 noi actualizări

Automattic este evaluat la 7,5 Miliarde de dolari + 5 noi actualizări

În luna septembrie este sărbătoare în comunitatea WordPress, întrucât se celebrează Ziua Traducerii WordPress. În anul 2021, luna septembrie a venit cu mai multe motive de sărbătoare, odată cu cea de-a șasea aniversare de la înființarea WordPress: de la achiziții multiple, la revenirea WordCamp-urilor în persoană.

Automattic este evaluată dublu față de 2019

Automattic are motive de sărbătoare în acest an. CEO-ul companiei, Matt Mullenweg, a anunțat că în momentul de față, compania este evaluată la 7,5 miliarde de dolari, după ce a răscumpărat acțiuni în valoare de 250 milioane de dolari de la actualii și foștii săi angajați. Astfel, Automattic a ajuns în prezent să fie evaluat la dublul valorii din 2019, când a adunat 300 de milioane de dolari la o evaluare de 3 miliarde de dolari.

De asemenea, Automattic a strâns și o sumă suplimentară de 288 milioane de dolari din finanțări în februarie anul trecut. Atunci, compania a achiziționat Parse.ly, Day One, și Pocket Casts și a investit în Element și Titan.

Într-un interviu pe care l-a acordat pentru Michelle Castillo, de la Cheddar News, Mullenweg a declarat că are în plan să utilizeze fondurile pentru a investi în WooCommerce. De asemenea, a vorbit despre speculațiile cu privire la planurile IPO de la Automattic, spunând că acestea nu se află în strategia lor imediată.

Jetpack achiziționează Social Image Generator

Jetpack, deținut de compania Automattic, a achiziționat Social Image Generator, un modul comercial care creează instantaneu imagini pentru distribuirea pe rețelele de socializare pentru WordPress, dintr-un set de șabloane personalizabile.

Conform anunțului făcut pe blogul Jetpack, Daniel Post, creatorul acestui modul, se va alătura Automattic pentru a continua dezvoltarea modulului, precum și a altor instrumente pentru rețelele de socializare. Social Image Generator a fost lansat în februarie 2021 și a fost oferit la prețul de 39 dolari pe an. În curând, va fi integrat ca parte a suitei Jetpack de automatizare a rețelelor de socializare.

Automattic a obținut Headless CMS Frontity

Automattic a achiziționat Frontity, un framework headless WordPress utilizat pentru a construi teme cu React. Conform anunțului de pe site-ul Frontity, achiziția va influența benefic în mod direct WordPress, întrucât echipa Frontity se va concentra pe a-l ajuta să-și atingă scopul de a îmbunătăți editarea completă a site-ului.

Automattic a investit în Frontity în 2020 și a început o relație de muncă împreună cu fondatorii săi, Luis Herranz și Pablo Postigo. Totuși, deși Automattic a achiziționat Frontity, asta nu înseamnă că framework-ul va fi fuzionat cu WordPress prea curând.

Honors WP achiziționează Immerseus

Compania de e-learning Easily Amused Honors WP a achiziționat Immerseus, o companie de module specializată în module de e-learning pentru LearnDash. Honors WP a achiziționat inițial șapte dintre modulele Immerseus, dar fondatorul Immerseus, Jack Kitterhing a postat un tweet un anunț în care spunea că Honors WP a achiziționat acum întreaga companie.

WordPress deschide formularele de înscriere pentru WordCamp-urile în persoană

WordPress acceptă acum înscrieri pentru WordCamp-uri în persoană, cu condiția ca evenimentul să respecte regulile actualizate ale comunității pentru organizarea unui eveniment în contextul actual al pandemiei. Anunțul vine după o deliberare care a durat mai mult de șase săptămâni. WordCamp U.S. a avut loc la 1 octombrie 2021, virtual.

Funcționalitatea editorului clasic a fost extinsă

Editorul Clasic al WordPress va rămâne până în 2022. Suportul pentru Editorul Clasic trebuia să se încheie în 2021, dar conform unui anunț de la WordPress, modulul va beneficia de suport în continuare, până la finalul anului 2022, sau atât timp cât va fi necesar. Editorul Clasic a fost publicat pentru a ajuta trecerea la modulul Gutenberg. În prezent, are peste cinci milioane de utilizatori.

Concluzie

Comunitatea WordPress are, așadar, numeroase motive de sărbătoare odată cu cea de-a șasea aniversare a traducerii WordPress, care a avut loc în septembrie. De la achiziții diverse la redeschiderea înscrierilor pentru WordCamp-uri în persoană, comunitatea are suficiente motive de bucurie în acest final de an.

Dacă ai nevoie de ajutor cu crearea site-ului și instalarea de module, nu ezita să apelezi la echipa Webist.

Leave a Comment