Top trenduri WordPress așteptate în 2022

Top trenduri WordPress așteptate în 2022

Anul 2021 a fost unul important pentru WordPress. Pe lângă lansarea unui podcast, a mai introdus și soluția sa de găzduire gestionată intern, a ținut WordCamp U.S. după un an de pauză și a lansat două actualizări majore de bază pentru WordPress. Aceste evenimente și lansări ne-au arătat la ce să ne așteptăm de la cel mai bun sistem de management de conținut în 2022. În articolul de azi îți arătăm care sunt cele mai importante trenduri WordPress așteptate în 2022.

Trenduri WordPress așteptate în 2022

În 2022, ne așteptăm ca proiectul Full Site Editing să se încheie și, alături de el, să vină și alte câteva îmbunătățiri ale experienței utilizatorului WordPress. Iată care sunt cele mai așteptate trenduri WordPress în 2022.

1. Full Site Editing

WordPress a lucrat la Full Site Editing (FSE) ca parte a foii de parcurs a proiectului Gutenberg. FSE este a doua fază care a început în 2021. Lansarea WordPress 5.8, din august 2021, a introdus primele funcții FSE pentru utilizatorii WordPress. Editarea completă a site-ului le permite utilizatorilor WordPress să editeze simultan conținutul paginii și designul site-ului web prin blocuri de tipul drag-and-drop.

Ne putem aștepta la mai multe funcții FSE atunci când va fi lansat WordPress 5.9, adică în ianuarie 2022.

2. Teme bloc

Temele bloc sunt temele WordPress cu șabloane care fac posibilă editarea completă a site-ului (FSE). Prin utilizarea editorului de blocuri Gutenberg, poți folosi aceste teme bloc pentru a edita postări și elemente ale site-ului, cum sunt anteturile, subsolurile și barele laterale. Temele bloc sunt încă în mare parte experimentale, întrucât FSE este încă în fazele incipiente. Dar lansarea temei Twenty Twenty-Two, cea mai flexibilă temă implicită a WordPress, indică funcții pe care le așteptăm cu nerăbdare în 2022.

3. Îmbunătățiri la Gutenberg

Alături de dezvoltarea temelor bloc în FSE, ne așteptăm să vedem îmbunătățiri la modulul Gutenberg. Acesta urmează o foaie de parcurs în patru faze, care are ca scop schimbarea modului în care utilizatorii WordPress își editează și își personalizează site-ul web. Gutenberg 11.9, cea mai recentă versiune a acestui modul, a adus îmbunătățiri în editorul site-ului, ca pregătire pentru FSE.

Următoarele două faze ale proiectului Gutenberg includ colaborarea și suportul multilingv, astfel că ne putem aștepta ca versiunile viitoare ale modulului să includă progrese în aceste domenii.

4. WordPress headless

Pe măsură ce trecem la următorul deceniu al web-ului, o tendință la care ne așteptăm este un sistem de management al conținutului (CMS) headless. Un astfel de CMS conține site-uri frontale și spate separate, care sunt ideale pentru aplicațiile de marketing omnicanal. Cu toate că WordPress nu a fost menit să fie un CMS headless, cota sa mare de piață îl face să fie o alegere populară pentru aceasta. Așadar, printre principalele trenduri WordPress așteptate în 2022 se numără și o evoluție în acest spațiu, pe măsură ce tot mai multe companii utilizează WordPress pentru funcționalitatea backend în anul 2022.

5. Îmbunătățirea SEO cu Google Core Web Vitals

În iunie 2021, Google a început să lanseze actualizarea Page Experience, care este o actualizare a algoritmului ce a introdus trei semnale noi de clasare, menite să îmbunătățească experiența paginii. Această actualizare a fost finalizată în septembrie 2021. De acum înainte, pentru a înțelege cum îți poți optimiza site-ul pentru viteză și clasare, va fi necesar să folosești instrumente precum Page Speed Insights de la Google.

6. Îmbunătățiri privind accesibilitatea

Lansarea WordPress 5.6 în decembrie 2020 a introdus numeroase îmbunătățiri privind accesibilitatea. A oferit abilitatea de a adăuga subtitrări și descrieri la videoclipuri folosind formatul Web Video Text Tracks (WebVTT) în blocul video al Gutenberg. Te poți aștepta ca acest trend să continue, întrucât WordPress funcționează pe tema prestabilită Twenty Twenty-One a WordPress 5.6, care a fost conformă cu regulile WordPress pregătite pentru accesibilitate.

7. Trenduri WordPress pentru comerțul electronic

Deși inițial a fost considerată o platformă pentru întreprinderile mici, WordPress este în prezent utilizată de companii mari de comerț electronic. În discursul său de la State of the World 2020, Matt Mullenweg a declarat că WordPress a fost propulsat datorită comerțului electronic.

Pe măsură ce comerțul electronic continuă să se dezvolte și să facă parte din viața de zi cu zi, ne putem aștepta ca tot mai multe site-uri să folosească WordPress pentru funcționalitatea sa de comerț electronic.

Concluzie privind principalele trenduri WordPress așteptate în 2022

Anul 2021 a fost unul important pentru WordPress și ne putem aștepta ca și anul 2022 să fie la fel, cel puțin în ceea ce privește principalele trenduri WordPress prevăzute pentru acest an. Printre cele mai așteptate trenduri WordPress în 2022 se numără editarea completă a site-ului (FSE), îmbunătățirea accesibilității și SEO.

Leave a Comment