5 trucuri pentru o experiență sigură de cumpărături online

5 trucuri pentru o experiență sigură de cumpărături online

5 moduri prin care le asiguri clienților tăi o experiență sigură de cumpărături online

Este suficientă o greșeală mică să ruineze un magazin online atunci când datele clienților săi sunt furate. Când se întâmplă acest lucru, poți fi găsit răspunzător pentru orice pierderi suferite, daune în afara acestor pierderi, amenzi și costuri pentru a-ți asigura afacerea. Un hacker care intră în sistemul tău poate interfera cu afacerea ta, o poate închide imediat sau poate continua să acceseze încet plățile clienților și datele lor personale pe o perioadă îndelungată. În plus, poate să îți blocheze site-ul, să-ți cripteze fișierele, dacă nu plătești o răscumpărare. Adeseori, afacerile atacate de hackeri ajung să nu își mai revină niciodată după un astfel de atac.

Așadar, protejarea clienților tăi și asigurarea unei experiențe de cumpărături online constituie o parte esențială în procesul de protejare a afacerii tale. În articolul de azi îți oferim cinci moduri prin care le poți asigura clienților tăi o experiență sigură de cumpărături online.

1. Alege o platformă sigură de comerț electronic

Indiferent dacă acum construiești un nou magazin online sau îl extinzi pe cel existent, este important să te asiguri că îl creezi pe o platformă sigură de comerț electronic. Servicii precum Shopify și WooCommerce sunt utilizate de milioane de site-uri web și se asigură că mențin operațiunile în siguranță, pe cât posibil.

Aceste platforme au numeroase instrumente și module care îți permit să gestionezi stocurile, paginile web, coșurile de cumpărături și multe altele. Oferă o varietate de soluții populare și utilizatorii oferă recenzii sincere despre ceea ce funcționează și ce nu.

Astfel de platforme facilitează gestionarea tuturor instrumentelor de comerț electronic de care ai nevoie pentru a reuși, precum și simplifică găsirea sistemelor acceptate pentru protejarea unei game largi de activități de afaceri, cum sunt plățile și datele utilizatorilor.

2. Actualizează platformele, modulele și tot ce este necesar, pentru a le oferi clienților tăi o experiență sigură de cumpărături online

Probabil va fi nevoie să utilizezi o varietate de instrumente care să te ajute să gestionezi magazinul tău online. Există diverse module care te ajută să minimizezi spamul și să controlezi comentariile utilizatorilor, să migrezi și să faci copii de siguranță pentru site-ul tău, să duplici pagini, să faci marketing, să urmărești Google Analytics, să gestionezi conturile de utilizator și coșurile de cumpărături și multe altele.

Este important ca toate aceste module și instrumente să fie menținute la zi. În cazul în care ai module pe care dezvoltatorul lor nu le mai actualizează, nu le menține și îmbunătățește, este recomandat să le înlocuiești pe cele în cauză, deoarece atunci când rulezi o versiune mai veche, există un risc crescut ca cineva să găsească o vulnerabilitate și să o folosească pentru a-ți accesa site-ul și datele clienților. Astfel de instrumente și module învechite cel mai probabil nu folosesc cele mai recente tehnici de securitate, astfel că lasă un gol în securitatea oferită de site-ul tău.

3. Folosește HTTPS pentru site-ul tău

Hypertext Transfer Protocol Secure (HTTPS) este noul standard pentru site-uri web și comunicare securizată prin Internet. Este unul dintre cele mai ușor de obținut lucruri pentru site și asigură securitate pe termen lung. Îl poți obține prin intermediul companiei de găzduire sau prin intermediul platformei pe care o utilizezi pentru a crea și gestiona site-ul.

Activarea HTTPS necesită să obții o licență Secure Socket Layer (SSL). Această combinație, HTTPS și SSL, îți menține în siguranță utilizatorii și reduce mult riscurile de a fi furate comunicațiile, cum sunt numerele de pe cardurile de credit utilizate la plățile pe site-ul tău, de exemplu.

4. Folosește un gateway de plată securizat

Gateway-ul de plată terță parte te ajută să primești o gamă largă de plăți de la clienții tăi, fără a fi nevoie să stochezi cardul de credit și informațiile de plată după finalizarea tranzacției. Acest lucru îți protejează clienții, întrucât sunt minimizate locurile în care sunt stocate datele lor pe internet, iar pe tine te protejează prin reducerea la minimum a riscurilor de atacuri externe.  Gateway-urile direcționează tranzacțiile printr-un partener de plată certificat, iar acesta se ocupă de toată criptarea și verificarea plății.

5. Verifică orice partener extern pentru a le asigura clienților tăi o experiență sigură de cumpărături online

Este ușor să externalizezi anumite părți ale unei afaceri de comerț electronic. De exemplu, te-ai putea orienta spre revânzarea produselor sau pe utilizarea link-urilor de afiliere pentru a minimiza cheltuielile generale. Unele companii externalizează marketingul și vânzările pentru terți pentru a putea ține pasul cu ultimele tendințe. Poți contracta webdesigneri și dezvoltatori externi, nu din cadrul personalului angajat sau poți externaliza gestionarea și îndeplinirea comenzilor către companii terțe de logistică, de exemplu.

Este bine să știi că oricine accesează site-ul sau datele companiei ar putea reprezenta o amenințare pentru siguranța clienților tăi. Așadar, dacă externalizezi orice fel de servicii, asigură-te că verifici cu atenție companiile respective. Când adaugi un nou modul sau obții asistență de la o terță parte, verifică înainte marca și serviciile respective, iar dacă ai orice fel de îndoieli, apelează la companii și instrumente verificate. Poți chiar întreba alte magazine online sau să citești recenzii de pe platformele vânzătorilor, pentru a te asigura că alegi module și terțe părți de încredere.

Asigură-le clienților tăi o experiență sigură de cumpărături online

Atunci când ai un magazin online, este esențial să le asiguri clienților tăi o experiență sigură de shopping, să îi protejezi de amenințări și vătămări externe și să faci tot posibilul pentru ca ei să se simtă în siguranță atunci când fac cumpărături pe site-ul tău. Așadar, alături de cele cinci metode menționate în acest articol, este esențial să îți spunem că este important să le oferi o politică de returnare și rambursare cât mai clară și ușor de înțeles. De asemenea, este recomandat să incluzi un link spre această Politică pe fiecare pagină de vânzări sau să o amplasezi în subsolul paginilor site-ului tău.

Un alt truc pe care îl poți aplica este adăugarea unui loc în care clienții să poată scrie recenzii pentru produsele tale, astfel încât să ajute și alți vizitatori să ia decizia de cumpărare a produselor respective.

Cel mai ușor să câștigi încrederea clienților tăi este să fii transparent, să le expui clar Termenii și Condițiile de pe site-ul tău, precum și Politica de confidențialitate.

Leave a Comment