Ce poate face un web designer pentru site-ul tău și nu poți face tu?

Ce poate face un web designer pentru site-ul tău și nu poți face tu?

Cu siguranță știi deja că website-ul este mai presus decât o carte de vizită a companiei sau brandului. În zilele noastre, când toată lumea petrece tot mai mult timp online, este crucial să ai prezență online, dacă îți dorești să ai o companie de succes. Chiar dacă ai o firmă offline, cum ar fi un magazin, șansele să îți crești vânzările sunt mai mari dacă ești prezent și în mediul online, prin intermediul unui site de prezentare sau chiar a unui magazin online. Iar dacă ai decis să ai un website, cea mai bună soluție este să lucrezi cu un web designer pentru a-ți construi un site care arată profesionist.

Dar de ce ai nevoie de un web designer? Ce poate face un web designer și nu poți face tu pentru website-ul tău? Mai ales dacă știi să lucrezi cu website-urile, ai deja o experiență în deținerea unui site, s-ar putea să te întrebi dacă este absolut necesar să lucrezi cu un web designer, în loc să faci chiar tu site-ul pentru compania ta. Ei bine, dacă îți dorești un website realizat profesionist, atunci cu siguranță ai nevoie de un web designer. Asta, desigur, dacă nu ești chiar tu unul. Însă, dacă ai cunoștințe minime în legătură cu realizarea unui website, cea mai bună decizie este să alegi să lucrezi cu un web designer. Și motive sunt suficiente, alături de acela că vei avea mai mult timp să te ocupi de afacerea ta, nefiind nevoit să petreci zile întregi lucrând la crearea unui website. Așadar, iată ce poate face un web designer pentru site-ul tău și nu poți face tu.

Un web designer cunoaște noile tendințe și tehnologii

Designul și dezvoltarea website-urilor sunt domenii care se schimbă constant. La fel cum tendințele se schimbă în modă sau decorațiuni interioare, spre exemplu, se schimbă tendințele și în materie de webdesign. Iar în timp ce o persoană care nu se ocupă cu acest domeniu nu cunoaște noile tendințe, un web designer ține pasul cu ele, este mereu la curent cu noutățile și actualizările din domeniu.

Astfel, alegând să lucrezi cu un web designer, te asiguri că ai acces la cele mai noi tendințe din domeniul webdesign-ului. Iar asta îți dă șansa de a ieși în evidență între competitori, având un website complet optimizat, la standardele web actuale.

Implementează standarde SEO corecte

SEO, adică optimizarea pentru motoarele de căutare, reprezintă una dintre cele mai importante părți ale unui site web. Atunci când SEO este implementat corect, acest lucru face diferența între șansele ca utilizatorii să îți găsească website-ul pe motoarele de căutare sau nu. Cu cât este realizată mai bine optimizarea, cu atât te clasezi mai sus în rezultatele motoarelor de căutare, cum este Google. Iar clasându-te pe primele poziții este echivalent cu atragerea traficului pe site-ul tău.

Un web designer îți testează site-ul

Înainte de lansarea propriu-zisă a site-ului, un web designer profesionist îl va testa, să descopere dacă totul funcționează corespunzător. Va verifica link-urile pentru a se asigura că toate duc în locul potrivit, imaginile să se afișeze corect și va verifica viteza de încărcare a paginilor. Deși te-ai putea gândi că astfel de teste le poți realiza chiar tu, adevărul este că un web designer va realiza teste mai complicate pentru a se asigura că site-ul funcționează și se încarcă în mod corespunzător.

Implementează design-uri prietenoase cu dispozitivele mobile

În zilele noastre, este tot mai important ca website-urile să fie optimizate pentru dispozitivele mobile. Este un lucru dovedit faptul că majoritatea utilizatorilor folosesc dispozitivele mobile pentru a accesa site-uri. Așadar, este esențial să ai un website cu un design prietenos cu dispozitivele mobile. Iar acest lucru este asigurat tot de un web designer, care știe cum să implementeze design-uri care se încarcă bine pe astfel de dispozitive.

Un web designer implementează design-uri care sunt ușor de utilizat

Un web designer acordă atenție experienței pe care o are utilizatorul când accesează site-ul tău. este esențial să ai o interfață bine realizată, care îi convinge pe utilizatori să rămână pe site și să navigheze și pe alte pagini ale site-ului tău, pentru a descoperi produsele și serviciile pe care le oferi. Un design necorespunzător va determina utilizatorii să părăsească rapid site-ul și să își îndrepte atenția spre competitorii tăi.

Concluzie

Chiar dacă, în aparență, poate fi ușor să realizezi un site, adevărul este că ai nevoie de un web designer dacă îți dorești un site care arată profesionist. Dincolo de a avea un website, este important ca acesta să fie realizat bine, ținându-se cont de experiența utilizatorilor, de încărcarea pe dispozitivele mobile și să fie optimizat pentru motoarele de căutare. De toate acestea se ocupă web designerul.

Leave a Comment