8 beneficii ale site-urilor realizate pe platforma WordPress

8 beneficii ale site-urilor realizate pe platforma WordPress

Există diverse platforme pentru realizarea site-urilor web, însă una dintre cele mai populare este platforma WordPress. Multe persoane, atunci când decid să își creeze un blog sau un site business se întreabă, în primul rând, care este platforma cea mai potrivită pentru scopul pe care și l-au propus. Dacă și tu te întrebi acest lucru, atunci articolul de azi este pentru tine. Ne-am propus să îți arătăm care sunt câteva dintre principalele beneficii pe care le au site-urile realizate pe platforma WordPress.

Ce este platforma WordPress?

Platforma WordPress alimentează aproape o treime dintre site-urile web din întreaga lume, de la bloguri personale la site-uri complexe ale marilor corporații, precum Sony, NBC, Time Inc. și The New York Post. WordPress este doar una dintre platformele pentru crearea site-urilor și sistemele de management de conținut pe care utilizatorii le pot descărca și instala gratuit. Însă, cu toate că există și alte platforme similare, WordPress se diferențiază de celelalte prin câteva caracteristici unice, care fac ca WordPress să fie cel mai popular sistem de management de conținut utilizat în zilele noastre.

8 beneficii ale site-urilor realizate cu platforma WordPress

Deși există numeroase beneficii pe care le obțin utilizatorii care își creează site-ul cu platforma WordPress, noi am ales să îți prezentăm 8 dintre acestea. Iată, așadar, ce beneficii obții utilizând platforma WordPress:

1. Ușor de utilizat, chiar și de către începători

Un site WordPress poate fi instalat și funcțional în doar câteva minute, chiar dacă nu ai expertiză tehnică. Tot ce are nevoie un utilizator pentru a crea un site în WordPress este numele domeniului și un cont de găzduire web. WordPress poate fi instalat gratuit prin furnizorul de găzduire web sau încărcat direct din WordPress.org. Odată cu instalarea WordPress pe site, dispui de un panou de control ușor de utilizat, care are toate caracteristicile necesare pentru a personaliza titlul și aspectul site-ului și pentru a începe să creezi pagini și postări imediat.

2. Platforma WordPress este flexibilă și adaptabilă în funcție de nevoile în schimbare

Cu toate că platforma WordPress a fost inițial menită să sprijine blogging-ul și alte tipuri similare de publicații online, în prezent ea alimentează o gamă largă de site-uri care au alte scopuri. Platforma este utilizată pentru a rula site-uri complexe ale unor mari corporații multinaționale, pentru a gestiona afaceri mici și a crea bloguri personale. Site-urile create în WordPress pot conține magazine de comerț electronic cu servicii complete, pot prezenta un portofoliu, pot găzdui o rețea de socializare, un grup sau un podcast. Indiferent de cerințele companiei, pachetul de bază WordPress plus o varietate de module de bază și premium sunt potrivite pentru site-ul tău. datorită numeroaselor sale teme și accesului facil la fișierele sale sursă, WordPress este, de asemenea, adaptabil nelimitat la nevoile în schimbare ale unei companii.

3. Temele disponibile îți oferă numeroase opțiuni

Temele WordPress sunt nenumărate și le oferă utilizatorilor o gamă variată de opțiuni care le permit să  modifice aspectul și caracteristicile noului site, datorită directorului său mare – și în permanentă creștere – de teme de bază și premium. Multe dintre acestea sunt disponibile instantaneu noului proprietar de site prin directorul de teme al WordPress și mii de alte teme pot fi achiziționate de pe site-urile de vânzare de design și ale designerilor terți din jurul lumii. Temele pot fi previzualizate live și instalate în orice moment, pentru a modifica aspectul și structura unui site WordPress.

4. Platforma WordPress oferă module care extind funcționalitatea

Platforma WordPress include toate elementele necesare pentru a crea un site de bază, însă numeroși utilizatori vor caracteristici specializate legate de nevoile specifice ale unui site. Directorul de module al WordPress include sute de module care le permit utilizatorilor să adauge caracteristici precum coșuri de cumpărături, galerii foto, formulare de contact și multe altele, care sunt compatibile cu orice site WordPress. Un modul este o bucată mică de cod concepută pentru a îndeplini sarcini specifice. Utilizatorii pot, de asemenea, să achiziționeze și să instaleze sute de module personalizate de la dezvoltatori terți. Modulele pot fi activate sau dezactivate sau dezinstalate, în funcție de nevoile site-ului pe măsură ce acesta se dezvoltă.

5. Site-urile WordPress sunt mai sus în clasament

Capacitatea de căutare este cheia pentru a te clasa mai sus în motoarele de căutare, cum este și Google. Site-urile realizate pe platforma WordPress tind să se clasifice mai sus pentru cuvintele cheie, în special din cauză că ele sunt actualizate în mod constant și pentru că WordPress include o varietate de unelte și module pentru optimizarea conținutului pentru SEO (optimizare pentru motoarele de căutare).

6. Site-urile realizate pe platforma WordPress sunt receptive pe mobil

Receptivitatea pe dispozitivele mobile este, de asemenea, un factor în clasificările Google, așadar site-urile trebuie să arate bine pe orice dispozitiv. WordPress oferă o mare varietate de modele de teme receptive (responsive) și utilizatorii pot realiza, de asemenea, un site static să fie receptiv cu ajutorul modulelor și ajustărilor la fișierele temei.

7. Site-urile realizate pe platforma WordPress au un blog încorporat

Întrucât WordPress este un software de sistem de gestionare a conținutului, are numeroase caracteristici care fac ușoară publicarea conținutului. O astfel de caracteristică este aceea de blog încorporat, care poate fi accesată de pe orice dispozitiv, oricând, astfel că utilizatorii care vor să adauge un blog la site-ul lor nu trebuie să creeze unul separat. Această caracteristică le permite chiar și site-urilor care nu sunt legate de blogging să utilizeze blogul pentru a adăuga actualizări și anunțuri.

8. Comunitatea WordPress le asigură utilizatori suport

Întrucât platforma WordPress este o sursă deschisă și gratuită, este sprijinită de comunitățile iubitoare de WordPress din întreaga lume. Această comunitate este responsabilă cu efectuarea modificărilor la fișierele sursă și cu a menține WordPress actualizat și securizat. Comunitatea WordPress se implică, de asemenea, în numeroase activități de informare a utilizatorilor, găzduind tabere WordPress în întreaga lume și susținând creșterea grupurilor de utilizator locale de utilizatori WordPress.

Concluzie

Așadar, platforma WordPress reprezintă o alegere excelentă dacă îți dorești să îți creezi un site, indiferent de scopul acestuia. Este ușor de utilizat, chiar și de către persoanele fără cunoștințe în domeniul de creare site-uri, oferă numeroase caracteristici și asigură suportul utilizatorilor.

Sursa foto: Pixabay

Leave a Comment