7 elemente caracteristice unui website grozav

7 elemente caracteristice unui website grozav

Unul dintre cele mai importante aspecte de marketing este calitatea website-ului. Având în vedere modul în care a evoluat tehnologia și internetul, în zilele noastre website-ul reprezintă oglinda companiei. Este precum ușa de intrare în magazinul tău. Nu este suficient să ai un website bun pentru a transforma vizitatorii în cumpărători și ambasadori ai brandului tău. Ceea ce ai, de fapt, nevoie, este un website grozav.

Există mii de șabloane prefabricate care facilitează crearea unui website. Totuși, acestea sunt recomandate a fi folosite doar în cazul în care îți dorești un website simplu, care arată suficient de profesionist încât să oferi un început în mediul online pentru afacerea ta. Însă, dacă scopul tău este să te diferențiezi de competitori – care, în zilele noastre, cu tot mediul online, nu sunt deloc puțini – ai nevoie de un website unic, care iese în evidență. Adică, ai nevoie de un website grozav. Astăzi ne-am propus să îți dezvăluim care sunt cele șapte elemente caracteristice pentru un website grozav.

1. Un website grozav este bine proiectat și funcțional

Website-ul tău îți reflectă compania, produsele, serviciile și, bineînțeles, brandul. Așadar, este important să fie atrăgător din punct de vedere vizual, finisat și profesionist. Asigură-te că are spațiu alb, aspect neaglomerat, cu fotografii și elemente grafice de calitate, astfel încât mesajul să fie clar și evidențiat.

La fel de important precum aspectul este și viteza de încărcare a site-ului. Acesta trebuie să funcționeze rapid, corect și conform așteptărilor vizitatorilor. Construiește website-ul ținând cont de standardele web, asigură-te că textul este fără greșeli și verifică periodic să nu existe probleme cu viteza sau funcționalitatea site-ului. Fiecare pagină a website-ului ar trebui să se încarce repede și să fie funcțională în permanență, deoarece oricare dintre pagini ar putea fi prima și singura impresie a unui potențial consumator. Paginile nefuncționale, lente sau slab construite creează frustrare utilizatorilor și îi determină să părăsească site-ul.

2. Website-ul trebuie să fie ușor de utilizat

Vizitatorii site-urilor sunt într-o permanentă grabă. De aceea, este important să nu le îngreunezi procesul de a descoperi informațiile pe care le caută. Experiența utilizatorului joacă un rol crucial în a-i ajuta pe utilizatori să folosească, să înțeleagă și să rămână pe website-ul tău. Din acest motiv, este recomandat să creezi o navigare evidentă, logică și cu o ierarhie clară. Folosește un aspect consistent și indicații vizuale pentru funcționalitate pe site-ul tău.

Un website grozav este capabil să satisfacă atât vizitatorii „căutători”, care vin pe site pentru ceva anume, cât și vizitatorii „navigatori”, care doar se uită. Ajută utilizatorii să își atingă scopul rapid cu ajutorul căutării pe site și menține-i interesați prin sugerarea de conținut similar.

3. Un website grozav este optimizat pentru mobil

În zilele noastre, tot mai mulți utilizatori folosesc dispozitivele mobile pentru a accesa website-uri, așadar este crucial ca website-ul tău să arate bine și să funcționeze bine pe orice platformă. Optimizarea website-ului pentru mobil îmbunătățește atât experiența utilizatorilor tăi, cât și clasamentul tău SEO.

4. Un website grozav are conținut proaspăt și de calitate

Conținutul este recomandat să fie succint, interesant și nou, scris într-un limbaj adecvat pentru audiența ta. Asigură-te că scrii corect și te exprimi clar, fii relevant și actualizează conținutul periodic. Blogul și actualizările de pe rețelele de socializare sunt moduri excelente prin care să asiguri conținut proaspăt, care îi convinge pe vizitatori să revină și, în plus, ajută la strategia SEO.

5.  Datele de contact și locația trebuie să fie accesibile

Audiența ta nu va sta să caute prea mult după informațiile privind datele de contact și locația afacerii tale. Este recomandat să le oferi posibilitatea de a te găsi cât mai ușor, oferindu-le date precum telefon, email, link-uri spre paginile de pe rețelele de socializare și, eventual, chiar și un formular de contact ușor de utilizat. O hartă Google inserată pe site este o idee excelentă, de asemenea. Însă, mai presus de toate, asigură-te că datele de contact și locație sunt ușor de găsit pe site. Pentru asta, poți crea o pagină de Contact care să fie vizibilă în meniul website-ului tău.

6. Un website grozav are un Call-To-Action cât mai clar

Call-To-Action, tradus în română ca „îndemn la acțiune”, cunoscut și sub prescurtarea CTA, este un element esențial pentru orice website grozav. Dacă website-ul tău nu le cere utilizatorilor nimic, aceștia nu vor acționa. Care este scopul website-ului tău? Până și un website informațional își dorește ca utilizatorii să fie activi, prin citirea articolelor, aprecierea și distribuirea acestora, prin scrierea de comentarii relevante la articole sau abonarea la newsletter. De aceea, indiferent de tipul de site sau de afacere, este recomandat să incluzi un Call-To-Action cât mai clar și convingător pe fiecare pagină a website-ului tău.

7. Optimizat pentru căutare și rețelele de socializare

Deși este de dorit să ai un site care arată bine și este ușor de folosit, acest lucru nu este suficient pentru a atrage trafic. De aceea, alături de design, crearea unei experiențe a utilizatorului cât mai plăcută și dezvoltarea conținutului, este esențial să te ocupi și de SEO, astfel încât site-ul tău să apară cât mai sus în clasamentul motoarelor de căutare, cum este Google.

De asemenea, asigură-te că utilizatorilor le este cât mai ușor să distribuie conținutul de pe website-ul tău pe rețelele de socializare. Acestea pot genera volume mari de trafic și au un impact pozitiv asupra clasării tale în motoarele de căutare.

Concluzie

Acestea sunt cele șapte elemente esențiale de care trebuie să ții cont dacă îți dorești să ai un website grozav. Cu ajutorul lor, vei reuși să obții mai multă valoare din prezența ta în mediul online.

Nu știi cum să le integrezi în website-ul tău? Contactează-ne și te ajutăm cu tot ce ai nevoie pentru a-ți crea un website grozav, care îți va propulsa afacerea în mediul online!

Leave a Comment