6 trucuri să-ți îmbunătățești optimizarea SEO pe YouTube

6 trucuri să-ți îmbunătățești optimizarea SEO pe YouTube

În fiecare minut, pe YouTube se încarcă cinci sute de minute de videoclipuri, echivalentul a aproximativ 30.000 de ore de videoclipuri încărcate într-o singură oră. Prin urmare, este ușor să te pierzi printre multitudinea de videoclipuri. Însă, dacă îți dorești să ai conținut care se remarcă pe această platformă, este necesar să produci și să publici videoclipuri de calitate înaltă, pe care să le optimizezi pentru căutare, utilizând o strategie de optimizare pentru motoarele de căutare (SEO) YouTube. Îți dorești ca videoclipurile tale să apară în prima pagină a rezultatelor căutării. Pentru asta, este important să știi cum să îți îmbunătățești optimizarea SEO pe YouTube.

Ce este optimizarea SEO pe YouTube?

SEO este practica de optimizare a conținutului în vederea clasării mai sus în paginile cu rezultate ale motoarelor de căutare (SERP). Similar, YouTube SEO îți oferă posibilitatea de a-ți optimiza conținutul de pe platformă, pentru a-ți crește clasamentul în căutarea pe YouTube.

Spre deosebire de SEO obișnuit, factorii de clasare ai YouTube includ:

  • Caracteristici video (lungime, descrieri)
  • Indicele de creștere al canalului (număr de vizionări și abonați)
  • Indicatori de implicare (aprecieri, distribuiri, comentarii)

Cum influențează YouTube SEO clasamentele?

Conținutul bine optimizat oferă YouTube semnalele necesare pentru a te găsi și a-ți indexa videoclipurile. Deoarece roboții motoarelor de căutare nu pot accesa cu crawlere videoclipurile, aceștia depind de textul însoțitor pentru a indexa corect videoclipurile.

Cu cât mai mulți oameni interacționează cu conținutul tău, cu atât mai multă încredere va avea YouTube în el. Asta deoarece interacțiunea arată că ai un conținut util, pe care oamenii îl caută, iar acest lucru va determina ca videoclipurile tale să fie amplasate mai sus în căutare.

6 trucuri care te ajută să îți îmbunătățești optimizarea SEO pe YouTube pentru a-ți clasa videoclipurile mai sus în căutări

Ținând cont de faptul că există o cerere tot mai mare de poziționare pe YouTube, este firesc să vrei să știi cum poți ajunge în fruntea rezultatelor căutării pe această platformă. În continuare îți oferim șase trucuri care să te ajute să îți îmbunătățești optimizarea SEO pe YouTube pentru a te poziționa mai sus în rezultatele căutărilor.

1. Primul pas prin care îți îmbunătățești optimizarea SEO pe YouTube constă în cercetarea cuvintelor-cheie

Pentru a-ți optimiza videoclipul pentru rezultatele căutării, este esențial să faci cercetare prin cuvinte-cheie. Această cercetare te va ajuta să afli ce caută utilizatorii. Urmărește cuvinte-cheie cu concurență scăzută, întrucât acestea te vor ajuta să îți crești șansele de a apărea mai sus în căutare.

2. Optimizează-ți titlurile videoclipurilor

Include cuvintele-cheie țintă în titlurile videoclipurilor și află ce caută publicul și de ce. Fii creativ și interesant cu titlurile tale pentru a încuraja utilizatorii să apese pe acestea. Adaugă numere în titlu pentru a atrage spectatorii.

3. Include descrieri video detaliate ca să îți îmbunătățești optimizarea SEO pe YouTube

Asigură-te că ai descrieri video elaborate și optimizate. Acestea ar trebui să ofere YouTube și utilizatorilor un context relevant la ce să se aștepte. Conform YouTube, este recomandat să incluzi cele mai importante cuvinte-cheie în primele propoziții ale descrierilor. Conform Semrush, mai mult de jumătate dintre videoclipurile clasate pe prima poziție în căutare au mai mult de 50 de cuvinte în descrierile lor.

4. Adaugă o transcriere a videoclipului tău

YouTube generează automat subtitrări pentru videoclipurile tale, însă acestea sunt adeseori inexacte. Este important să ai o transcriere corectă, iar aceasta poate avea un impact pozitiv pentru YouTube SEO, implicarea și experiența utilizatorilor. Videoclipurile cu subtitrări au șanse mai mari să se claseze foarte bine, deoarece motoarele de căutare pot accesa textul cu crawlere. Asigură-te că incluzi și cuvintele-cheie țintă în transcrieri.

5. Cere oamenilor să comenteze, să distribuie și să aprecieze videoclipurile tale ca să îți îmbunătățești optimizarea SEO pe YouTube

Încurajează spectatorii să se aboneze la canalul tău și să lase comentarii. Aprecierile videoclipurilor, comentariile și distribuirile, precum și abonarea la canal îi arată YouTube că utilizatorilor le plac videoclipurile tale. Dacă utilizatorii le distribuie altora videoclipurile tale, Google vede că ai conținut care le place oamenilor. Toate aceste lucruri de vor ajuta să obții un rang mai înalt în căutarea pe YouTube.

6. Include cuvintele-cheie țintă în numele fișierelor video

Includerea cuvintelor-cheie țintă în numele fișierelor tale te vor ajuta ca videoclipurile tale să fie clasate mai sus în rezultatele căutării. Poți vedea numele fișierului când încarci un nou videoclip. Asigură-te că actualizezi numele fișierului înainte de a-l încărca.

În încheiere

Acum știi ce ai de făcut să îți îmbunătățești optimizarea SEO pe YouTube. Urmează aceste recomandări și vei reuși să îți urci videoclipurile mai sus în clasamentul căutărilor de pe această platformă.  

Leave a Comment