Un web designer bun știe că website-ul va fi unealta pe care o vei folosi pentru a-ți atinge scopurile. Cu toate astea, el are nevoie să îi oferi câteva informații pentru a-l ajuta să creeze site-ul pe care ți-l dorești..
Fie că ești o companie cu o oarecare vechime sau ai o nouă afacere pe care tocmai ai înființat-o, cu siguranță știi deja care este rolul pe care marketingul online îl joacă în strategia de marketing a unei afaceri. Și, indiferent dacă ai deja un website și îți dorești să îl îmbunătățești, sau acum cauți un web designer care să îți construiască primul website, este necesar să alegi cu grijă persoana cu care lucrezi. Însă, pentru ca rezultatele să fie cele pe care le aștepți, este de asemenea esențial să comunici eficient cu web designer-ul ales, pentru a-i oferi toate informațiile de care are nevoie pentru a înțelege care sunt nevoile afacerii tale în ceea ce privește website-ul care o va reprezenta.
În articolul de azi îți spunem care sunt principalele cinci informații de care are nevoie orice web designer pentru a obține cele mai bune rezultate creându-ți website-ul dorit.
1. Un web designer are nevoie să știe care sunt obiectivele fundamentale și publicul țintă
Iată care sunt primele întrebări la care ar trebui să îi poți răspunde unui web designer înainte de a alege să colaborați:
– De ce îți dorești un website?
– Ai de gând să promovezi un nou produs sau eveniment?
– Vrei să îți crești traficul și să atragi clienți care să te contacteze?
– Vrei să le oferi potențialilor clienți informații esențiale despre compania ta?
– Ai un magazin offline și îți dorești să maximizezi vânzările începând să vinzi și într-un magazin online?
Cunoașterea acestor obiective face ca restul procesului să fie mult mai simplu, deoarece îl ajută pe web designer să găsească funcționalități și opțiuni de design care sunt utile în a te ajuta să îți atingi obiectivele.
Publicul țintă este, de asemenea, esențial, deoarece știind care este publicul tău țintă, web designer-ul va ști cum să dezvolte site-ul tău pentru a se adresa audienței dorite. Asta deoarece designul website-ului este influențat de publicul căruia i se adresează. De exemplu, dacă publicul tău țintă se regăsește într-un grup demografic tânăr, designul va fi potrivit acestuia, spre deosebire de cazul în care publicul tău țintă vizează o grupă de vârstă mai avansată, caz în care site-ul va avea un design mai conservator.
2. Discută cu web designer-ul despre elementele de design
Este util pentru designer să se familiarizeze cu branding-ul companiei tale. Acest lucru face ca procesul de proiectare a website-ului să fie mai eficient și să ajute la îmbunătățirea identității brandului tău. De exemplu, stilul logo-ului va avea impact asupra direcției designului vizual, întrucât designerul va ține cont de culori, grafică și elemente atunci când va crea interfața cu utilizatorul.
În ceea ce privește stabilirea direcției pentru designul website-ului, este util să îi spui web designer-ului care sunt site-urile care îți plac din punct de vedere al aspectului și al experienței utilizatorului. De asemenea, menționează elementele sau chiar website-urile care nu îți plac, pentru ca designerul să știe ce să evite în construirea website-ului tău.
3. Stabilește elementele de funcționalitate pentru website-ul tău
Elementele de funcționalitate reprezintă o mare parte din succesul pe care un website îl are în atingerea obiectivelor tale. Spune-i web designer-ului ce ai nevoie și el va ști ce funcționalități să includă în website-ul tău. De exemplu, dacă ai o mulțime de urmăritori pe rețelele de socializare și îți dorești să faci o promovare încrucișată cu website-ul tău, integrarea rețelelor de socializare ar fi o modalitate bună de a-ți atinge obiectivul.
Dacă, în schimb, deții o afacere în care scopul este să le oferi clienților posibilitatea de a face rezervări și a plăti online cu ușurință, un sistem de rezervare conectat la un sistem de plată online este ceea ce va fi necesar de inclus în site.
Dacă ai o bază de clienți destul de mare și dorești să le oferi informații despre promoțiile sau evenimentele viitoare, ar fi utilă o opțiune de abonare la newsletter.
Așadar, oferă-i toate informațiile care ar putea ajuta un web designer să includă în site-ul tău funcționalitățile de care ai nevoie pentru a atinge scopurile pe care ți le-ai propus.
4. Oferă informații cu privire la conținut
Atunci când te gândești la designul și funcționalitatea website-ului tău, s-ar putea să uiți de conținut, însă și acesta este esențial și este bine să îl iei în considerare încă de la început. Textul și imaginile pot ajuta designul, iar dacă discuți acest aspect cu web designer-ul înainte de începerea programului, cu siguranță va include și serviciile de creare conținut în proiectul de web design. În schimb, dacă ai decis să scrii propriul conținut sau să migrezi conținutul existent de pe vechiul tău site pe noul site, este important să îl informezi pe designer cu privire la acest aspect, pentru a ști cum să procedeze atunci când îți creează website-ul.
5. Un web designer are nevoie să fie informat cu privire la planurile tale de întreținere a site-ului și de marketing
Un alt factor important care poate influența modul în care un web designer îți dezvoltă site-ul este planul pe care îl ai cu privire la întreținerea și gestionarea site-ului odată ce acesta îți este predat. În funcție de persoana care va întreține și gestiona site-ul, web designer-ul va putea să îți construiască site-ul utilizând un sistem de management al conținutului potrivit, cum ar fi de exemplu WordPress. De asemenea, va ține cont de optimizarea pentru motoarele de căutare. Cunoscând obiectivele pe care le ai, designer-ul va reuși să construiască un website care să fie în conformitate cu planurile tale.
Concluzie
Asigură-te că îi oferi web designer-ului toate aceste informații, pentru a putea să îți construiască un site conform așteptărilor tale, la timp și în limita bugetului tău. Reține că, pentru a avea succes cu website-ul tău, este esențial ca designerul să știe care sunt așteptările tale cu privire la site.
Comentarii recente