3 tendințe esențiale de web design în mai 2023

3 tendințe esențiale de web design în mai 2023

Așa cum sigur știi, tendințele în web design se schimbă cel puțin la fel de repede precum cele din modă sau decorațiuni interioare. Ba chiar mai des, având în vedere toate schimbările recente din spațiul tehnologic, ceea ce a dus la apariția a trei noi tendințe de web design în această lună. Iată care sunt principalele tendințe de web design în mai 2023 și cum le poți integra în site-ul tău.

1. Accentuarea textului scris de mână

În multe cazuri, detaliile mici sunt cele care fac diferența într-un design, iar unul dintre aceste lucruri mărunte este un element de personalizare, care arată de parcă a fost adăugat ceva special la design, doar pentru a evidenția o anumită parte din text. În ceea ce privește noile tendințe de web design, acest lucru se referă la un detaliu care accentuează scrisul de mână, fie că vorbim despre un cuvânt scris cu font de scris de mână, încercuirea unui cuvânt sau sublinierea sa de parcă ar fi făcută cu mâna.

Un astfel de element este perfect în imperfecțiunea sa și face să pară de parcă ar fi fost adăugat în ultimul moment, pentru a te ajuta să înțelegi sau să reții o parte esențială din conținutul respectiv.

De exemplu, poți încercui numele brandului cu o linie ca de stilou, pentru a scoate în evidență brandul. Poți încercui un cuvânt sau numele brandului cu o linie colorată, cum ar fi galben, de exemplu, pentru a capta atenția vizitatorilor de pe site. Tot pentru a evidenția un anumit cuvânt sau pentru a da o notă personală designului, poți folosi un cuvânt scris cu alt font – un font de scris de mână – decât restul textului de pe pagină. Și, dacă îl mai și subliniezi cu o linie colorată, care pare trasată de mână, efectul este garantat!

2. Sticker-ele se numără printre principalele tendințe de web design în această perioadă

Cu toții cunoaștem sticker-ele de pe rețelele de socializare, suntem deja familiarizați cu ele și cu ideea utilizării lor în conversații sau comentarii la postări. Însă printre noile tendințe de web design din această perioadă se numără inserarea de pictograme în stil autocolant plasate aparent aleatoriu pe ecran.

Sticker-ele îți oferă o modalitate ușoară și distractivă de a te juca cu elementele de culoare, tipografie și text care nu se potrivesc unele cu altele în mod obișnuit.

Cum poți insera sticker-e în pagina web? De exemplu, poți folosi un element mare, în stil autocolant, pentru branding și în centrul ecranului de pornire, pentru a prezenta site-ul web. Poți, de asemenea, folosi autocolante animate pentru portofoliul tău, pentru a atrage atenția. Când vorbim despre autocolante animate, acestea sunt setate astfel încât să sară pe rând pe ecran, ca apoi să se așeze fiecare la locul său, unde vor rămâne.

3. Modelele AI se numără printre principalele tendințe de web design

Nu mai este pentru nimeni o surpriză să vadă, audă sau citească pomenindu-se despre AI. Majoritatea conversațiilor din ultima perioadă sunt despre inteligența artificială. Însă AI-ul nu se referă doar la renumitul robot care creează texte sau la cel care transformă cuvintele tale în imagini, ci el se integrează și în web design, pentru a evidenția faptul că un anumit website este deschis la schimbare și orientat spre viitor.

Printre principalele caracteristici ale modelelor AI integrate în noile tendințe de web design se numără estetica minimă, cu mult spațiu deschis, tipografie redusă și cu fler futurist, culoare închisă pentru modelele AI pentru a nu fi pe deplin identificabile, conexiunea cu brandul, utilizarea modelelor AI pentru website-uri mici, fără multe pagini.

Cum poți folosi modelele AI în web design? De exemplu, poți crea un model mai mult sau mai puțin uman, care să te ajute să evidențiezi brandul. Acest model poate fi setat să se miște și să se învârtă precum un manechin. Un alt stil în care poți crea modelul AI este unul care duce cu gândul la un model din sticlă sau lichid, îmbinând aspectul uman cu cel robotic. De asemenea, poți crea un model care îmbină realitatea cu AI-ul, pentru a ieși în evidență.

În încheiere

De cele mai multe ori, tendințele de web design sunt reprezentări vizuale ale lumii reale în momentul creării designului respectiv. Așadar, poți observa cum noile tendințe de web design din această perioadă sunt inspirate din tendințele actuale din tehnologie, cum ar fi scrisul de mână integrat în mediul online, sticker-ele incluse pe site-uri web nu doar pe rețelele de socializare, și utilizarea unor modele AI pentru a evidenția afacerea.

Leave a Comment