Iată-ne ajunși la ultimul articol al seriei „De ce să ai pagină de Termeni și Condiții pe site?”. În primul articol al seriei ți-am prezentat pe scurt ce este o astfel de pagină și ți-am arătat care sunt principalele riscuri la care te expui dacă nu o incluzi pe site-ul tău. În cel de-al doilea articol al seriei ți-am prezentat beneficiile pe care le obții având o astfel de pagină pe site. În articolul de azi îți prezentăm principalele clauze pe care ar fi bine să le incluzi în pagina de Termeni și Condiții de pe site-ul tău.
În primul rând, este esențial de reținut faptul că pagina de Termeni și Condiții conține toate regulile menite să îți protejeze compania de răspundere și de utilizarea necorespunzătoare a site-ului. Iată, așadar, care sunt principalele clauze pe care să le incluzi în această secțiune de pe site.
Acceptarea termenilor și condițiilor
În această clauză, vei menționa că Termenii și Condițiile includ toate regulile pe care dorești ca utilizatorii să le urmeze atunci când îți vizitează site-ul. Această clauză constituie acordul dintre tine și clienții tăi și se asigură că vizitatorii site-ului respectă termenii și condițiile.
Include în Termeni și condiții detalii despre plăți și facturare
În această clauză, poți susține că îți rezervi dreptul de a modifica valoarea taxei și a tarifelor aplicabile pentru produsele și serviciile tale și să menționezi că utilizatorii sunt responsabili pentru achitarea produselor și serviciilor pe care le cumpără de pe site-ul tău.
Exonerări de răspundere și garanții
În această clauză vei explica faptul că nu poți garanta că sistemul va funcționa fără erori, deoarece unele operațiuni ar putea să nu fie disponibile în permanență. Pot exista probleme cu actualitatea sau acuratețea. Prin această clauză, menționezi că organizația nu poate fi făcută răspunzătoare în niciun fel pentru orice situație neplăcută care ar putea apărea în timpul utilizării site-ului.
Clauza de utilizare acceptabilă
Prin intermediul acestei clauze, poți explica modul în care utilizatorii sunt răspunzători pentru activitățile lor, precum abuzul, hărțuirea, amenințările, intimidarea sau utilizarea fără permisiune a conținutului. Asigură-te că menționezi că, fiind de acord cu această clauză, utilizatorii decid să nu facă anumite lucruri.
Politica drepturilor de autor
Această clauză este menită să îți protejeze propriile drepturi pe proprietate. Asigură-te că utilizatorii sunt informați că nu pot posta, modifica sau reproduce niciun conținut protejat prin drepturi de autor sau proprietate fără acordul proprietarului.
Include clauza de jurisdicție în Termeni și Condiții
Poți clarifica ce legislație națională dorești să guverneze acordul dintre compania ta și utilizatori.
Clauza de conținut a terței părți
Explică clar că nu vei fi responsabil pentru nicio acțiune a terților tăi. De exemplu, ar putea exista un conținut terță parte disponibil prin site-ul tău, care ar putea duce în altă parte, astfel că e bine să clarifici că nu vei fi făcut răspunzător pentru o astfel de situație.
Include în Termeni și Condiții clauza datelor de contact
Poți scrie toate detaliile despre cine deține și întreține site-ul web și cum poți fi contactat. Aici poți menționa adresa, adresa de email, numărul de telefon sau poți include un formular online pentru contact.
Concluzie
Deși pagina de Termeni și Condiții este adeseori trecută cu vederea atât de către deținătorii site-urilor, cât mai ales de către utilizatori, aceasta este esențială, deoarece indică direcțiile pe care trebuie să le urmeze utilizatorii pe site. Este recomandat să incluzi pagina de Termeni și Condiții pe site, pentru a evita orice situații neplăcute, care ar putea rezulta într-un proces.
Comentarii recente