Subsolul website-ului joacă un rol important în designul unui site, având un impact major asupra experienței de navigare a utilizatorului. Deși adeseori poate ai putea tinde să ignori importanța subsolului unui website, este important să reții că subsolul website-ului este crucial pentru experiența generală a utilizatorului. Subsolul site-ului este excelent pentru a menține oamenii pe site odată ce au ajuns în partea de jos a unei pagini.
În general, subsolul unui site afișează elemente de meniu care le permit utilizatorilor să afle mai multe detalii despre companie și despre produsele sau serviciile acesteia. De asemenea, în subsol pot fi incluse informații precum detalii de contact și de asistență.
Din punct de vedere SEO, este important ca subsolul să le ofere vizitatorilor informații esențiale, precum datele de contact și politicile site-ului. În plus, tot în subsol poți include elemente de conversie, precum oferte speciale sau reduceri.
Subsolul unui website este impresia finală pe care o au vizitatorii când ajung la finalul paginii la prima descoperire a site-ului tău. De aceea, este vital ca subsolul website-ului să fie ușor accesibil, ușor de utilizat și informativ. Un subsol bine conceput poate îmbunătăți semnificativ reținerea vizitatorilor pe site și îi poate ghida pe aceștia în mod eficient către alte pagini ale site-ului. În articolul de azi îți spunem cum să îți optimizezi subsolul website-ului, pentru a asigura o experiență a utilizatorilor cât mai bună.
1. Păstrează subsolul website-ului cât mai simplu
Subsolul website-ului ar trebui să fie cât mai bine structurat, pentru a asigura o navigare ușoară. Scopul este acela de a te asigura că vizitatorii site-ului tău pot găsi fără efort tot ce au nevoie, fără a fi nevoiți să deruleze până sus pe pagină. Concentrează-te pe elementele esențiale, cum sunt paginile principale, informațiile de contact și link-urile spre rețelele de socializare. Dacă există numeroase link-uri, cum ar fi categorii de produse sau servicii, este recomandat să optezi pentru alinierea verticală de organizare a acestora.
Dacă alegi să inserezi o imagine în subsol, optează pentru una ușor de citit și de înțeles într-o dimensiune mică. Evită graficele și statisticile complexe.
Designul subsolului ar trebui să fie cât mai simplu. folosește culori și fonturi care creează un aspect plăcut și potrivit strategiei brandului tău. Spațierea corectă a conținutului poate face ca subsolul unui site web să pară simplu și mai lizibil pe diferite dispozitive. De asemenea, este importantă dimensiunea și grosimea fontului, înălțimea liniilor și spațierea dintre litere, deoarece acestea te ajută să creezi un efect vizual plăcut, făcând ca site-ul tău să arate profesional.
2. Include link-uri către paginile principale
Un subsol grozav al site-ului ar trebui să reflecte opțiunile și grupările cheie ale meniului principal, astfel încât un utilizator să nu fie nevoit să deruleze până sus pentru a găsi ceea ce îl interesează. Aceste opțiuni de navigare includ link-uri interne către pagina de pornire, pagina Despre noi și pagina cu produse sau servicii. Pentru a organiza link-urile într-un mod cât mai eficient, este recomandat să le grupezi în categorii cu etichete clare și relevante, cum ar fi Produse, Servicii și Companie.
Alegerea atentă a conținutului și structura principală a link-urilor importante în subsol contribuie la îmbunătățirea navigării pe site și la îmbunătățirea SEO.
3. Include formularul de abonare la newsletter în subsolul website-ului
Poți include un formular de abonare la newsletter pentru a colecta și a verifica eficient adresele de e-mail pentru lista ta de abonați. Plasarea acestui formular în subsol are sens datorită modului în care se comportă în mod obișnuit vizitatorii site-ului – este mai probabil ca aceștia să deruleze până în partea de jos a paginii pentru a căuta linkuri de blog sau modalități de a te contacta. Când vor face acest lucru, nu vor rata formularul tău de abonare la noutăți.
Este recomandat ca formularul de abonare să aibă un număr limitat de câmpuri, maxim cinci. De asemenea, alege un îndemn la acțiune cât mai convingător și ușor de înțeles. CTA trebuie să iasă în evidență. Poți face asta alegând pentru CTA o culoare contrastantă față de restul formularului.
4. Subsolul este locul ideal pentru a introduce informații legale
Zona de subsol este un loc standardizat pentru a indica în mod clar autoritatea și proprietatea unui site.
Politica ta de confidențialitate este esențială pentru SEO și este crucial să incluzi detalii legale în subsolul website-ului tău. Aceste informații servesc pentru a-ți proteja lucrările creative , precum și pentru a oferi detalii esențiale despre proprietatea și drepturile de utilizare ale site-ului.
Unele opțiuni legale care sunt de obicei incluse în subsolul unui site sunt:
• Politica de confidențialitate
• Politica de cookie-uri
• Politica de returnare
• Termeni și condiții
• Licențe de afaceri
• Accesibilitate
• Securitate
• Credite și/sau detalii privind drepturile de autor
Includerea acestor link-uri în subsol creează încredere vizitatorilor tăi. Le arată lor – și motoarelor de căutare – că ești o companie legitimă și înregistrată, care respectă reglementările.
5. Introdu informațiile de contact în subsolul website-ului
Un alt element esențial pentru subsolul site-ului din punct de vedere SEO sunt detaliile de contact. Includerea lor în subsol este una dintre cele mai bune practici pentru subsolul website-ului și ajută la construirea încrederii în afacerea ta, oferindu-le totodată utilizatorilor căi clare pentru a ajunge la tine.
Informațiile de contact ar trebui să includă:
- Numele, adresa și numărul de telefon: aceste detalii au impact direct asupra eforturilor tale locale de SEO și trebuie să fie prezente și precise. De asemenea, trebuie să se potrivească cu toate celelalte înregistrări online, cum ar fi hărți, site-uri de recenzii, profiluri sociale și directoare de afaceri.
- Adresă de e-mail: furnizează o adresă de e-mail la care clienții potențiali te pot contacta.
- Pictogramele rețelelor sociale: linkurile sociale te pot ajuta să creșteți implicarea. Prin SEO pe rețelele sociale, s-ar putea, de asemenea, să îți îmbunătățești clasarea. Pictogramele rețelelor sociale te pot ajuta, de asemenea, să îți crești lista de abonați.
- Hărți: dacă ai și o locație fizică, adaugă o hartă în subsol. Acest lucru îi ajută pe clienți să găsească afacerea și îmbunătățește accesibilitatea.
În încheiere
În zilele noastre, tot mai multă lume începe să fie conștientă de rolul crucial pe care îl are subsolul pentru un site. Subsolul nu mai este doar un element care poate fi trecut cu vederea, ci el reprezintă un element-cheie al unui design axat pe oferirea unei experiențe a utilizatorului excelente. Păstrează subsolul website-ului cât mai simplu și include link-uri către paginile importante de pe site-ul tău. De asemenea, nu uita să incluzi detaliile de contact, informațiile legale despre site-ul tău și un formular de abonare la newsletter.
Comentarii recente